Je eigen website programmeren: zo eenvoudig kan het zijn!
Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren enthousiast over WebTinq. Onderdeel van het enthousiasme was ook verbazing over hoe eenvoudig het kan zijn om te starten met het programmeren van je eigen website. De applicatie is met succes getest op zowel Windows laptops als Android tablets.
Naar aanleiding van de ervaringen in de pilotfase zijn gevonden fouten uit WebTinq gehaald en zijn onduidelijkheden verhelderd. Inmiddels is de editor online beschikbaar via https://webtinq.nl. Onderaan zijn een aantal websites opgesomd die in de pilotfase zijn gemaakt.
Begin 2017 is WebTinq ingezet bij CoderDojo Nijmegen. De kinderen bij CoderDojo waren al bekend met het programmeren van HTML, maar zagen meteen het voordeel van de mogelijkheid om webpagina ́s direct online te kunnen publiceren.
Klaar voor het vervolg
WebTinq is “klaar” en geschikt voor gebruik. Vanaf januari 2017 wordt actief naar gebruikers gezocht via samenwerkingen met projecten en organisaties zoals CoderDojo, CryptoKids, Creatieve Code, SkillsDojo, CodeUur en Kennisnet, waarbij WebTinq als gereedschap kan worden ingezet.
Het resultaat van deze inspanning is dat er momenteel 187 leerlingaccounts zijn aangemaakt door 29 begeleiders. Nog niet alle genoemde projecten zijn al met WebTinq actief, een aantal van hen moet WebTinq nog opnemen in hun programma. Dit kan nog enkele maanden op zich laten wachten.
Om de bekendheid van WebTinq verder te vergroten proberen we samenwerkingen aan te gaan met uitgevers zoals Meijs en Maas, die zich bezig houden met publicaties rond “programmeren voor kinderen”.
Voor 2017 is het doel om zoveel mogelijk gebruikers (gratis) kennis te laten maken met WebTinq. Deze gebruikers zullen als uitgangspunt dienen om rond WebTinq een levensvatbaar inkomstenmodel te creëren.
Contactgegevens
Louis Wolf
e-mail: info@webtinq.nl
website: webtinq.nl
twitter: @webtinq
facebook: facebook.com/webtinq
slack: coderdojonederland.slack.com/archives/webtinq
Voorbeelden gemaakte sites