![vrouw met mondkapje vrouw met mondkapje](http://images.ctfassets.net/6j4v63szj8fn/7MfD55QvzRpiAgF8HmgvjE/bee90e4d8a1059f3d7fa4cbd08fbe45f/vrouw_met_mondkapje.jpg?fit=fill&fl=progressive&w=1280)
Weet je zeker dat je met de juiste persoon videobelt? Hoe helpen we kwetsbare groepen laptops en tablets te gebruiken? Is corona voorlichting ook toegankelijk voor mensen met een beperking? Hoe helpen we zorgprofessionals met het doen van voorspellingen? En wat zijn precies de lokale corona maatregelen?
De call ‘Internet tegen Corona’ staat een maand open en inmiddels zijn er 5 projecten van start! Dit zijn ze en hier gaan ze mee aan de slag:
Website Allemaal Digitaal
Via het initiatief Allemaal Digitaal ontvangen kwetsbare groepen een laptop of tablet. Stichting FutureNL maakt met steun van SIDN fonds een instructie website zodat mensen die een device ontvangen hier ook daadwerkelijk mee aan de slag kunnen.
IRMA-meet: geauthentiseerd digitaal samenkomen met IRMA
Met IRMA-meet kun je beoordelen of de persoon met wie je videobelt de juiste persoon is. Deze authenticatie biedt een waardevolle aanvulling op bestaande tools zoals Jitsi of Big Blue Button om op een veilige manier thuis te kunnen werken, leren en leven. Denk bijvoorbeeld aan het afnemen van tentamens of gesprekken tussen huisarts en patiënt. Met dit project realiseert ProcoliX een Minimal Viable Product.
Aprio COVID-19 : Open-source platform zorgdruk voorspelling d.m.v machine learning
Met dit project operationaliseert de Dynamo-onderzoeksgroep van Amsterdam UMC een open-source machine learning platform voor logistieke vraagstukken veroorzaakt door COVID-19. Door inzet van machine learning worden antwoorden op vragen voorspeld (zoals bijvoorbeeld het aantal verwachte IC opnames per gemeente), zodat zorgprofessionals hier meer inzicht in krijgen.
Begrijpelijke en toegankelijke informatie coronacrisis
Voor kwetsbare doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke beperking, is de voorlichting over Corona vaak extra ingewikkeld. Leer Zelf Online maakte voor deze groep kwetsbare mensen al een toegankelijke uitlegwebsite over corona en voegt daar met dit project content rondom dagplanning en veilige vrijetijdsbesteding aan toe.
CoronAlert
Met ‘CoronAlert’ van Open State Foundation houden journalisten, gemeentes en geïnteresseerde burgers zicht op de lokale uitwerking van de corona-maatregelen. Ook geeft het inzicht in verschillen in lokale maatregelen en is de lokale berichtgeving hierover eenduidig te checken.
Heb jij een sterk initiatief waarbij je je expertise inzet om meer grip te krijgen op de coronacrisis? Of waarmee je een bijdrage levert aan een duurzame oplossing voor de langere termijn gevolgen? En ben je op zoek naar financiële ondersteuning? Bekijk onze ingelaste call met versnelde procedure ‘Internet tegen Corona’ en dien een aanvraag in!