HackShield: nu ook voor volwassenen en in de klas!
23 oktober 2021
HackShield Future Cyber Heroes, de online cybersecurity game voor kinderen (8 - 12 jaar) gaat als een speer. Na de samenwerking met politie en gemeenten lanceerden ze tijdens het grote Hackshield event met 450 kinderen en 200 partners ‘HackShield in de Klas’ en ‘HackShield voor volwassenen’.
Samenwerking met gemeenten en politie
De afgelopen jaren is de game steeds verder uitgebreid met nieuwe levels en mogelijkheden voor kinderen om zelf levels te bouwen. Daarnaast is deze zomer een officiële samenwerking aangegaan met de politie. Ook werkt HackShield samen met gemeenten. Kinderen die de game in hun gemeente het best hebben gespeeld, worden door de politie echt gehuldigd als cyberagent. In Nederland hebben maar liefst 58.000 kinderen de game al gespeeld en zijn er 85 gemeenten aangesloten. Bekijk de kaart op joinhackshield.nl om te zien of jouw gemeente al meedoet.
HackShield voor volwassenen – Doe mee!
De junior cyber agents roepen volwassenen op om ook de uitdaging aan te gaan en via HackShield voor volwassenen aan de slag te gaan met je cyberskills. In een online leeromgeving word je door opdrachten en korte filmpjes van ervaringsdeskundigen en experts in eenvoudige taal op weg geholpen. Bekijk de promotievideo op: https://hackshield.herocenter.com. Doe mee en zeg het voort!
HackShield in de klas & samenwerking SchoolTV
Vanaf de start van het schooljaar 2021 - 2022 is voor alle scholen in Nederland HackShield in de Klas gratis beschikbaar. Het lesprogramma HackShield in de Klas bestaat uit klassenquests die worden aangevuld met missies. De klassenquests worden aangeboden in samenwerking met NTR/SchoolTV. Zie voor meer info: https://joinhackshield.nl/indeklas
Hackshield in de BIEB Vanuit de call ‘Grip op desinformatie’ (voorjaar 2021), wordt door SIDN fonds momenteel het project ‘HackShield in de BIEB’ ondersteund. Samen met de OBA en de Gemeente Amsterdam ontwikkelt Hackshield een Quest/set van opdrachten rondom desinformatie. De Quest bestaat uit 1 deel te spelen in de bibliotheek en 1 deel in de klas, plus korte doe-opdrachten om thuis de dialoog aan te gaan. Het vormt tevens de basis voor een onderzoek naar desinformatie voor en door kinderen, uitgevoerd door participerend onderzoekers van Saxion Hogeschool.
HackShield is een prachtig voorbeeld van een project dat als klein pioniersproject in 2017 binnenkwam bij SIDN fonds en met onze steun uitgroeide tot een sterk initiatief met een duidelijke meerwaarde voor de maatschappij! Heb jij ook een goed plan dat aansluit bij een van de doelstellingen van SIDN fonds? Onze mogelijkheid om een Pioniersaanvraag te doen staat het hele jaar open, zie voor meer info: https://www.sidnfonds.nl/aanvragen/pioniers