Terug naar overzicht

Sense Math

Sensemath_880x440

Grafiek als virtual reality audio

Hoe kun je een wiskundige grafiek gebruiken, laat staan begrijpen, als je deze niet (of slecht) kunt zien? Voor leerlingen met een visuele beperking en hun docenten is dit een moeilijke en tijdrovende opgave, waardoor andere lesstof in het gedrang komt. Stichting Beeld door Geluid ontwikkelt een applicatie die wiskundige grafieken omzet in Virtual Reality Audio. De verschillende onderdelen van de grafiek krijgen een eigen geluid, op basis van de ‘geluidstaal’ die voor dit project is ontwikkeld. De app helpt de leerlingen sneller, leuker en beter inzicht te krijgen in wiskundige grafieken. Er zijn ook al ideeën voor andere toepassingen van de techniek, zoals de uitleg van topografie bij aardrijkskunde. (Call 1 - 2016)

Wiskunde voor blinden

JULI 16 | Vincent de Koning is te gast bij Radio 1 met het item Wiskunde voor blinden (radio 1, 28 juli 2016). Hoe maak je een wiskundig figuur zichtbaar voor leerlingen die niet kunnen zien? Met geluidstaal snappen blinde leerlingen binnen 6 seconden welke figuur ze zich moeten voorstellen. Vincent de Koning laat horen hoe een bergparabool klinkt.

Resultaten

APRIL 19 | Het project is afgerond. De toepassing is te downloaden op http://www.beelddoorgeluid.nl Partner Visio heeft deze in gebruik, maar de stichting zoekt ook nieuwe use cases en doelgroepen voor de toepassing. 

Project updates

NOV 22 | Lovie Awards & bronzen Spin

De SenseMath-app die wiskunde voor iederéén toegankelijk en leuk maakt, sleept twee bronzen Lovies binnen in de categorieën Experimental & Innovation en Best Practices. De Lovie Awards staan ook wel bekend als de 'Europese Oscars van het internet'. Daarnaast ontving SenseMath ook een bronzen Spin in de categorie Digital Services. Lees meer

JUNI 22 | Dutch Interactive Awards

SenseMath (dat is ontwikkeld door Q42 met het expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen Koninklijke Visio) is beloond met twee Dutch Interactive Awards. De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. In nauwe samenwerking met leerkrachten en leerlingen werd de tool gebouwd die ervoor zorgt dat blinde scholieren snel én zelfstandig mee kunnen komen met hun ziende klasgenoten. SenseMath won goud in de categorie Tools en in de categorie Future Interfaces. Lees meer